<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [討論] 出function影星心態之我見點滴
返回列表 回復 發帖

[討論] 出function影星心態之我見點滴

雖然已經好耐無出fun影相,但都想分享下自己出function影星既一D睇法同感受

出function影星,其實某程度上係為左支持自己喜愛既偶像,唔係要同人鬥影得靚(人比人比死人呀),更加唔係鬥器材鬥多裝備...係自己能力範圍內影到最好已經好足夠,對自己有交代

參與一個function,要服從在場工作人員指示,唔好為左一兩張佳作或爭好位而同其他人發生爭執(相嗌唔好口呀)

影星既人通常都企係最前排,仲要舉住大大部DSLR,唔多唔少一定會阻到後面D人既視線...所以,禮讓一下其他人,適當時候/影完時就讓個位俾其他人睇下/影下

最重要既係,注意安全,尤其係如果自己拎住大大部DSLR,就更加要小心D,跌爛部機事小,部機扑到人或者扑親自己而受傷就唔好啦

最後,希望各26fun巴打係未來大大小小既function都可以得開心,影得出色

[ Last edited by d228216 on 2007-6-23 at 11:53 AM ]
Enjoy the life
講得好好,我認同影相真係唔係同人鬥器材,唔係鬥靚!見到人影得好,咪學習下人地既技術囉。
另外,最重要係和和氣氣,唔好成日咁多爭吵。
最唔想見到人為爭位而嘈。
等緊你一齊玩
我n年前影過兩個新人 show..........
感覺係D fans 比嗰D霸道相佬更黑人憎.........

以後有 fans 在場咪搞我........

PS: 我用防震拍 DC 咋.....論器材.......輸九條街........
Originally posted by Duffy at 2007-6-21 21:48:
我n年前影過兩個新人 show.............
基本上有function既地方就有fans(商場show一定有)
Enjoy the life
Originally posted by Ronno at 21-6-2007 22:38:

基本上有function既地方就有fans(商場show一定有)
所以我話n年前......
即係我n年冇出過 function.........
Originally posted by Ronno at 2007-6-21 07:55 PM:
企係最前排,仲要舉住大大部DSLR,唔多唔少一定會阻到後面D人既視線...所以,禮讓一下其他人,適當時候/影完時就讓個位俾其他人睇下/影下
其實只要企最前排o既, 當佢地唔影果陣, 將部機放低少少, 起碼唔好高過個頭....
咁企係後面o既已經可以在你們頭同頭之間影相.

而家經常有d人, 唔影果陣就托住部機係個頭隔離. 又燈又炮(我以為佢扮007擺post)
企後面d人想有少少位影都幾難....

[ Last edited by 212107 on 2007-6-22 at 12:31 AM ]
企得前排o既人根本唔會走.....無論係影明星或展覽會o既show girl
根本就「磨爛蓆」,影完又影,影完又影......
你以為佢稍一放低部機就有機會咩?只係個girl望緊另一面,到個girl望返o黎佢又影過,你根本就冇機會o係頭與頭之間影......
Originally posted by liverpool-tam at 2007-6-22 12:37 AM:
你以為佢稍一放低部機就有機會咩?只係個girl望緊另一面
前面肯放低一陣, 後面起碼可以影吓d"星"o既側面吖.......

[ Last edited by 212107 on 2007-6-22 at 01:04 AM ]
Originally posted by Duffy at 2007-6-21 09:48 PM:
我n年前影過兩個新人 show.............
雖則話舉牌造勢,做得唔好會俾公司插,但造勢之餘都應該顧下其他人
前面舉牌又舉旗,仲要舉到高一高,後面D觀眾真係唔駛睇
響我有Join既Group入面,有時如果霸到前面,都會叫D人唔好舉得太高
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [討論] 出function影星心態之我見點滴

重要聲明:starhk.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,starhk.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。starhk.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。