<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » 會員請自律
返回列表 回復 發帖

會員請自律

自拍兵團版面嚴禁批評相中人及拍攝者技術,
再有犯規者一律即BAN.

此舉旨在讓辛苦拍攝的會員有一個良好的氣氛下繼續分享作品,
無人會願意在被彈三彈四的情況出相的.

-----------------------------------------------------------------------------------

唔懂得尊重人的, 我們亦不懂得尊重你.

會員mtf08420842, 批評相中人, 被扣10分及禁言.

http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid2473768
"唔懂得尊重人的, 我們亦不懂得尊重你."
說得好
煩請貴版主到 "醫務所門診部"解答本人的問題 (Posted: 2007-12-21)
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ;page=32#pid2451047
noell 長期干擾本站運作, ban!  
Originally posted by AWU at 2008-1-11 21:39:
自拍兵團版面嚴禁批評相中人及拍攝者技術,
再有犯規者一律即BAN.
來得呢度, 當然會尊重此處的版規. 但此版規有否防礙交流? 惡意&沒有建設性的批評當然要禁, 不過如果是具建設性的批評呢? 例如提出曝光不足, 如何改良等等..., 其實可以提升大家的攝影技術, 又有何不可? 另外, 相中人大多是些明星之類的人物, 為何不可以評頭品足? 他們有些真的很有星味, 但另一些卻真的樣子有點..., 為何不可以討論一下 (只要大家明白各花入各眼, don't take it personally 就可以了).
在此與主相椎一下
有時善意o既批評係可以令人改善, 規則是否打哂成船人呢
Originally posted by fongcw at 2008-1-12 08:57:

來得呢度, 當然會尊重此處的版規....
你其實可以留意一下d post, 技術交流當然無問題, 相信拍攝者亦會很樂意討論;
規則只係針對一些毫無建樹又只會批評的reply,

例如: 阿邊個邊個好肉酸呀.....之類等

如有問題, 歡迎提出, 我很樂意作出改善的, thanks.
Originally posted by ##123## at 2008-1-12 10:55:
有時善意o既批評係可以令人改善, 規則是否打哂成船人呢
我相信只要係善意o既批評當然能令人接受的.
有時真是不明白有d 會員鐘意搞搞震無幫襯,
有d 就為左呃分而亂咁出post, 到頭呢又被人扣分同被人ban,
真是有d 愚蠢!
但有時我自己都怕講錯野被版主ban, 我有時又直話直說,
可能得罪左某會員都唔知, 但我覺得有時好似會員mtf08420842呢個case咁,
他可能只批評該女明星樣衰, 而不是發post人的相, 其實呢d 只是會員自己憎恨該女明星,
而不是專登批評發post人所貼的相, 咁就ban a/c, 我覺得有點兒嚴謹!
你話好似會員 peterchu948 成日發post話某女星演技差就話破壞這裡的版規, 呢d 就抵死啦,
自作自受!
hei
Originally posted by fongcw at 2008-1-12 08:57 AM:

來得呢度, 當然會尊重此處的版規....
我覺得善意同惡意只係言語上的表達
好似如果我睇到一張相好暗既
我話
"乜張相暗到咁叫人點睇"同"如果張相影戈陣可以光d,咁效果可能會好d"
其實都係講緊同一樣野
但比人既感覺就好唔同
Originally posted by yeung hiu he at 2008-1-12 11:40 AM:
有時真是不明白有d 會員鐘意搞搞震無...
不過咁bo
如果你唔鍾意相中人既
可以選擇唔同post同攻擊相中人
而唔係強迫你一定要去出post
某程度上都係抵死ga
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » 會員請自律

重要聲明:starhk.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,starhk.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。starhk.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。